Houtlooktegels en keramisch parket

Wellicht mede gedreven door de populariteit van de houtlooktegels en keramisch parket is hout een materiaal dat je doet denken aan de oorsprong. Houtlooktegels zijn een weergave van de natuur die het vermogen hebben om het materiaal hout om te zetten in iets warms, iets authentieks, dat in staat is om het gevoel van ontspanning en welzijn te verbeteren in het interieur of elke andere ruimte. Zowel de fijnheid en zuiverheid van echt hout betekent echter dat het niet in alle gevallen mogelijk is om ervan te genieten in bepaalde delen van het huis, of in een buitenruimte die is blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden. Met het doel een breder gebruik in elk deel van het huis mogelijk te maken is de houtlooktegel en keramisch parket in een breed scala van op hout geïnspireerde keramische vloertegels en wandtegels beschikbaar. De realistische en esthetische reproductie van de afwerking maakt dat deze tegels zijn uitgegroeid tot een sterk alternatief voor de moderne inrichting. Elegantie en hoge kwaliteit zijn hierbij gegarandeerd door middel van de technische kenmerken die het keramische tegelmateriaal met zich meebrengt.

Natuur geïnspireerde keramische houtlooktegels voor de vloer

Met betrekking tot de ontwerpen voor de vloertegels worden er verschillende soorten en series van keramische parket aangeboden. Dit kan gaan om het nabootsen van natuurlijk hout met de kenmerken van de verschillende houtsoorten evenals een breed scala aan kleuren en afwerkingen, die niet alleen het authentieke gevoel van hout reproduceren, maar ook in staat zijn om de eisen van design en stijl te voldoen. Ook zijn er collecties die houtlooktegel ontwerpen bieden met verschillende kleurtinten, variërend van donker tot licht hout, met inbegrip van fijne ontwerpen in grijs zoals het resultaat na een behandeling met greywash. Of het nabootsen van de Scandinavische interieur stijl die doet denken aan de authenticiteit van de bergen, door een meer gladde en smalle uitvoering van het keramische hout aan te bieden. Ook de klassieke stijl is vertegenwoordigd met decortegels, die de oude parket decors voorstellen zonder afbreuk te doen aan een vleugje glamour, zoals: een visgraat, de sergeantstreep, Versailles, de Hongaarse punt of het mozaïek. Tevens ijn er ook mogelijkheden met vintage houtlooktegels die oud en doorleeft zijn gemaakt, al of niet met oude verfresten en beschadigingen door slijtage en het belopen, gedurende de productie.

Wandtegels met authentieke texturen

Ook voor de wand zijn er veel verschillende op hout geïnspireerde texturen in keramische wandtegels beschikbaar die de badkamer, het toilet of de keuken van een bijzondere wandbekleding kunnen voorzien. Ook voor de woonkamer of hal zijn er toepassingen te bedenken die sfeer en karakter toevoegen door het aanbrengen van houtlooktegels, zoals een decorwand of een lambrisering. Middels een ontwerp in 3D kunt u exact laten uitwerken welke wijze van decoreren met wandtegels geschikt is voor uw situatie. Hierbij is ook het mixen van de tegelseries onderling zeker mogelijk, bijvoorbeeld als scheidingslijn tussen de slaapkamer met badkamer en suite waarbij tegels in een zeshoekige vorm, ietwat willekeurig ogend, vanaf de wandtegels doorlopen en aansluiten op de houtlooktegels vanuit de slaapkamer. Dat kan natuurlijk ook een strakke scheidingslijn zijn, het is net welke stijl u voor uw interieur hebt geselecteerd. Alle ontwerpen met betrekking tot keramische houtlook vloer- en wandtegels zorgen voor een ruimte die een impressie achterlaat. Voeg daar hoge kwaliteit en duurzaamheid, evenals hoge veelzijdigheid en aanpassingsvermogen in de ruimtes zoals keukens en badkamers aan toe, en het is duidelijk waarom zoveel woningeigenaren en interieurontwerpers voor de houtlooktegels of keramisch parket kiezen.