Tips om te lenen

Je hebt geld nodig en snel! Je hebt dan een paar opties: lenen bij vrienden of familie, lenen bij de bank of lenen bij een ander soort kredietverstrekker. Er komt best veel kijken bij een geld lening. Je krijgt een hoop kleine lettertjes te zien (en het is slim om deze ook echt te lezen!) En het is veel informatie die je op moet nemen. Om het je wat makkelijker te maken hebben we in dit artikel tips voor het afsluiten van een geld lening gegeven.

Geld lening tips

Rentevoeten zijn niet zo belangrijk

Er zijn meerdere factoren die je rentevoet bepalen, zoals de looptijd van je lening. Een lage rentevoet zegt dus eigenlijk niets.

Maandelijks aflossen of een kapitaalaflossing

Je kunt een vaste kapitaalaflossing betalen in het begin van de lening. Dat is een flink bedrag, maar gaat omlaag naarmate je lening word afbetaald. Je kunt ook maandelijks aflossen, maar dan betaal je waarschijnlijk meer rente over het totaalbedrag. Kun je dus in 1 keer een groot bedrag betalen of vind je maandelijks aflossen wel prima?

Let goed op koppelverkoop

Een geld lening afsluiten bij een bank is leuk en aardig, maar het is net een soort programma wat je installeert. Je klikt door de set-up zonder te lezen en ineens heb je allemaal extra programma's! Zo proberen banken je ook wel eens andere leningen aan te smeren, dat word koppelverkoop genoemd.