Waarom een e sigaret kopen?

Consumenten die roken horen wij regelmatig zeggen “waarom zou ik een e sigaret kopen?” De reden dat vele andere consumenten jaarlijks een e sigaret aanschaffen is dat hier een aantal gezondheidsvoordelen aan zitten.

Wat is een e sigaret?

Een e sigaret is relatief simpel elektrische apparaatje dat ervoor zorgt dat e-liquid (nicotine oplossing) wordt verdampt en de damper deze kan inhaleren om aan zijn nicotine behoeftes te komen. Dit is mogelijk omdat de tank van de e sigaret op een batterij zit geschroefd, in de tank zit een verwarmingselement dat e-liquid verdampt op het moment dat de damper de batterij activeert.

Gezondheidsvoordelen e sigaret

De consumenten die besluiten over te stappen naar de e sigaret nemen dit besluit omdat de e sigaret minder schadelijk is dan een tabak sigaret en de roker komt dan toch aan zijn nicotine behoeftes.

Iemand die pas twee weken geen tabak meer gerookt heeft en wel de e sigaret gedampt zal merken dat zijn smaak en geur beleving weer ver hersteld is naar het niveau van voor deze persoon begon te roken.

Heeft men drie maanden geen tabak sigaret meer gerookt dan zal de conditie en het uithoudingsvermogen van het lichaam opmerkelijk goed voorruit gegaan zijn zonder dat hier extra op getraind werd.

Iemand die al één jaar of langer geen tabak sigaret meer gerookt heeft is vele male minder gevoel voor het krijgen van long kanker en andere kankers.